nieuws

Voormalige voetbalkantine Dordrecht was illegaal pokerhol

Burgemeester Kolff van Dordrecht heeft de bovenverdieping van Sportclub Amstelwijck voor zes maanden gesloten. Hij legt die sanctie aan de club op, omdat daar pokertafels werden aangetroffen.
Voorzitter Wim Scharloo van SC Amstelwijck zegt door de vondst verrast te zijn: "We hadden de bovenverdieping van het clubhuis verhuurd aan een dartsclub." Dat bleek dus een dekmantel.
"Zes weken geleden hoorde ik dat de politie was binnengevallen. Ik heb meteen de volgende morgen die pokertafels weg laten halen. Toen werd het stil, tot ik twee weken geleden hoorde dat de burgemeester maatregelen wilde nemen."
Volgens de gemeente werden bij SC Amstelwijck illegale pokertoernooien georganiseerd, met tientallen deelnemers. Ook was er een bar met sterke drank, wat bij sportclubs verboden is.

Stevig optreden

Kolff zegt met de sluiting de openbare orde te herstellen: "Het is om diverse redenen van belang om stevig op te treden tegen illegaal gokken. Er is geen controle mogelijk op eerlijkheid van het spel of deelname door minderjarigen."
Verder stelt de Dordtse burgemeester dat illegaal gokken een hoger risico op gokverslaving geeft en criminelen en witwassers aantrekt vanwege het vele contante geld dat er in omgaat.
Scharloo zegt nooit geweten te hebben wat zijn onderhuurder uitvoerde: "Sinds de voetbaltak van de club in de zomer van 2016 is opgeheven, kom ik nauwelijks nog in het gebouw."
"Omdat de vaste lasten van het gebouw doorlopen, hadden we zowel de boven- als benedenverdieping verhuurd. Anders zouden de tennis- en jeu de boules-tak voor alle kosten opdraaien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl