Dierenbescherming: 'Je moet die honden opvoeden alsof het lastige kinderen zijn'

"De Stafford is een hond met een pittig karakter. Die moet je gewoon opvoeden alsof het een lastig kind is." Dat zegtĀ Carmen Silos van de Dierenbescherming in een reactie op het incident in een woning aan de Hilledijk. Drie honden van het ras werden neergeschoten door de politie na het aanvallen van een vrouw.

Silos betreurt de gebeurtenis: "Vreselijk voor de vrouw en voor de honden die dit met de dood moesten bekopen."

De medewerker van de Dierenbescherming waarschuwt voor stigmatisering: "Ik ken de achtergrond van de honden niet en weet niet hoe ze zijn opgevoed. Door dit bijtincident kunnen honden of het ras een verkeerd stempel krijgen."

Baasjes

"Het ligt vooral aan de baasjes", vervolgt ze. "Elke pup wordt geboren als een lieve pup. Ze moeten alleen wel opgevoed worden. De Stafford is een hond met een pittig karakter. Die moet je gewoon opvoeden alsof het een lastig kind is. Van lastige kinderen kun je prachtige kinderen maken en dat geldt ook voor deze honden."

Volgens Silos is het vooral belangrijk om consequent te zijn. "Anders doen ze precies waar ze zelf in hebben."

De politie zag zich genoodzaakt de honden die de vrouw aanvielen dood te schieten, omdat zij de hulpverlening blokkeerden. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.  

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Hond Politie
Deel dit artikel: