Nostalgische souvenirwinkel Kinderdijk krijgt upgrade

Souvenirwinkel De Molenhoek in Kinderdijk wordt donderdagnacht gesloopt. Tien meter ernaast opent het spiksplinternieuwe bezoekerscentrum van Kinderdijk. "Miljoenen toeristen heb ik geholpen in mijn oude winkel, morgen is dat hier ineens allemaal voorbij", zegt Hans Slob van de souvenirwinkel terwijl hij knippert met zijn ogen.

Hans Slob staat voor zijn pand en praat over het verleden dat al terug gaat toen hij drie jaar oud was. "Toen werkte ik al in de winkel. Ik riep toen 'kaarten kopen, koffie!'. Ik ga dit pand wel ontzettend missen", zegt Hans Slob.

Het nieuwe pand is nodig omdat het oude niet meer voldoet en de grote stroom aan toeristen niet meer aan kan. "Ik denk inderdaad dat ik wel de best lopende souvenirwinkel van Nederland heb", aldus Slob.

Molentochten

De mooiste tijden die Slob heeft beleefd vanuit zijn souvenirwinkel zijn toch wel tijdens de Molentochten. "Dan stonden we met koffie en koeken op het ijs en dan uitkijkend op de molens", zegt Slob

Op 7 september gaat het nieuwe bezoekerscentrum en de souvenirwinkel officieel open, daar komt speciaal prinses Beatrix voor langs.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: