Feyenoord met één been in groepsfase Europa League na overtuigende zege op Hapoel Beer Sheva (3-0)

Feyenoord heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de vierde voorronde van de Europa League. Mede door twee doelpunten van Leroy Fer, zijn eersten voor Feyenoord sinds 2011, wonnen de Rotterdammers in de eigen Kuip met 3-0 van Hapoel Beer Sheva.
Vanaf de aftrap was Feyenoord de betere ploeg. Na lang aandringen kwamen de Rotterdammers na ruim een halfuur dik verdiend op een 1-0 voorsprong. Sam Larsson tikte de rebound binnen na een schot op de paal van Steven Berghuis. Het was al snel duidelijk dat Feyenoord hunkerde naar meer doelpunten.
En die kwamen er in de tweede helft. Leroy Fer maakte tien minuten na rust zijn eerste treffer sinds zijn rentree bij Feyenoord, door de bal van dichtbij binnen te schieten uit een corner. Toen Fer een kwartier voor tijd ook nog met een harde lage schuiver de 3-0 binnenschoot, kon het Legioen helemaal los. Door een tegentreffer in eigen huis te vermijden, gaat Feyenoord met een riante uitgangspositie op zak richting Israël.