nieuws

Buijs dompelt Feyenoord in rouw

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de blessuretijd twee punten verspeeld. Oud-Feyenoorder Danny Buijs schoot de gasten op de valreep naar 2-2.
Feyenoord begon matig aan het duel met de nummer zestien van de eredivisie. Via een eigen doelpunt van Giovanni van Bronckhorst kwam ADO Den Haag in de beginfase aan de leiding.
Halverwege de eerste helft schoot Georginio Wijnaldum Feyenoord naast de bezoekers. Daarna ontspon zich een duel dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Feyenoord leed veel balverlies slaagde er niet in veel kansen af te dwingen.
Trainer Mario Been bracht na de pauze Roy Makaay voor Jonathan de Guzman, maar ook hij zorgde niet voor veel gevaar. Toen Jon Dahl Tomasson een kwartier voor tijd na een mooie actie van Makaay alsnog de 2-1 binnenschoot, leek de wedstrijd beslist.
ADO Den Haag drong daarna aan en bleef geloven in een goed resultaat. In blessuretijd werd dit beloond met de treffer van Danny Buijs. Feyenoord blijft ondanks het puntenverlies op de vierde plaats met 44 punten uit 24 wedstrijden.
afbeelding: ex-Feyenoorder Danny Buijs scoorde in blessuretijd de 2-2 voor ADO Den Haag