Regionale amateurclubs blikken vooruit op nieuwe seizoen

Voor de amateurploegen uit onze regio gaat zaterdag 24 augustus het nieuwe seizoen weer van start. Nu de voorbereiding er op zit, is het tijd voor de verwachtingen en doelstellingen van het nieuwe seizoen.

Wat Jack van den Berg, trainer van Barendrecht, betreft is een kampioenschap in de Derde Divisie niet aan de orde dit seizoen. "Ik denk dat we daar niet goed genoeg voor zijn. Een aantal bepalende spelers zijn nog geblesseerd. En het is heel moeilijk om vanaf de bodem naar de top Derde Divisie te gaan."

Trainer Dogan Corneille van Excelsior Maassluis werd vorig seizoen tweede in de Tweede Divisie, maar predikt realisme. "Het is een onwijs goede prestatie geweest, maar als je twee spelers aflevert bij het betaald voetbal, dan wordt je er niet beter op. Al zijn we wel in de breedte wat sterker geworden. Veel ploegen die het vorig jaar net niet hebben gered, hebben zich nu dusdanig versterkt, dat we het fantastisch doen als we top-5 halen."

Ook ASWH en Jong Sparta zijn net als Excelsior Maassluis van de partij in de Tweede Divisie. Wekelijks zijn hun verrichtingen te volgen op Radio Rijnmond in ons nieuwe programma Zuid-Holland Sport, zaterdag te beginnen met ASWH - Spakenburg.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren