Geen extra vrijwilligers betekent mogelijk einde Dierenambulance Rotterdam

Slecht nieuws voor de dieren in het Rijnmondgebied. Als de Dierenambulance Rotterdam op de korte termijn geen vrijwilligers vindt dan is een mogelijke consequentie dat er in de toekomst niet meer uitgerukt kan worden.

Van de vijf doordeweekse dagen is de basis van de ambulance op dit moment maar twee dagen bemand. Dit betekent dat dieren in nood langer moeten wachten voordat er hulp ter plaatse is. 

Dierenambulance vrijwilliger Edwin Verhoeven maakt zich grote zorgen. "Dit is voor de dieren en ook voor huisdiereigenaren natuurlijk slecht nieuws. Het is van groot belang dat wij zo snel mogelijk vrijwilligers vinden."

Geen zin meer in

De Dierenambulance draait helemaal op vrijwilligers. Dat het werk niet altijd gemakkelijk is kan Edwin beamen, maar het gevoel dat je krijgt nadat je een dierenleven hebt gered is volgens hem "onbeschrijfelijk". 

Edwin denkt dat het grote tekort aan chauffeurs, centralisten en bijrijders te maken heeft met de jeugd die tegenwoordig geen zin meer heeft om vrijwilligerswerk te doen. "Die willen lekker thuis zitten. En oudere mensen hebben jaren gewerkt en die zien het ook niet zitten. Maar nogmaals: het is gigantisch belangrijk."

Ook problemen Voorne-Putten

Niet alleen Dierenambulance Rotterdam zit met de handen in het haar. Raymond Sybesma van Dieren4u, de ambulancedienst van Voorne-Putten, herkent de problemen. "We kunnen nu op bepaalde momenten al niet meer rijden. Als het zo doorgaat halen wij het einde van het jaar niet." 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: