Marc Houtzager over incident tijdens EK: 'Totale onzin wat deze mensen doen'

Het EK Paardensport werd zondag verstoord door dierenactivisten. Zij betraden het parcours tijdens de omloop van Marc Houtzager en hadden de teksten 'EK abuse' en 'Stop horse slavery' op hun lijf geschreven.

Houtzager had het in eerste instantie niet door. "Toen ik naar de driesprong reed, keek ik om en dacht ik: wat is hier aan de hand? Maar toen wist ik nog niet dat ze nog niet gepakt waren. Toen liep ze erachter en bij hindernis vijf hadden ze haar te pakken. 

Maar daarna heb ik me geconcentreerd op mijn rit en ben ik verder gereden met een 'nul ronde', dus ik ben zeer blij."

'Streakerschopper'

Nadat een van de 'streakers' werd ingerekend gaf een man de vrouw nog een schop na. "Ik vind dit totaal waardeloos. Iedereen beleeft paardensport op een aangename manier. Vooral gehandicapten genieten hiervan. En dan komen hier een paar onruststokers.. dan komt er een oerinstinct boven.

Ik heb totaal geen spijt van die trap die ik uitdeelde. Is die actie van hen nodig? Ook niet!"

Paarden hebben prachtig leven

Houtzager begrijpt de commotie rondom de paardensport ook niet. Volgens de activisten zou het mishandeling zijn. "De paarden worden op en top verzorgd en hebben een geweldig leven. Ze krijgen bijna 24 uur lang verzorging. Het is totale onzin wat zulke mensen doen."

Bekijk hierboven de gehele reactie van Houtzager en ook de reacties van bondscoach Rob Ehrens. Daarnaast is ook een gesprek te zien met de 'streakerschopper'.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren