Opnieuw tien maanden cel voor oplichtster bouwmarkt

De 51-jarige Hannelore S. is door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voor onder meer het oplichten van haar werkgever voor ruim 1,1 miljoen euro.

De vrouw werkte bij Karwei in Dordrecht. Ze maakte al dat geld over aan een Afrikaanse internetliefde, die ze leerde kennen via Facebook, maar nooit ontmoette.

Het vonnis is conform de eis van het Openbaar Ministerie en even hoog als de straf die de rechtbank in Dordrecht haar eerder dit jaar oplegde.

De advocaat van S. had om een voorwaardelijke celstraf gevraagd, omdat de vrouw inmiddels weer een vaste baan heeft en bezig is haar forse schuld af te lossen. "Wat heeft de maatschappij er aan als ze in de cel gaat zitten. Dan raakt ze haar baan kwijt, moet de bijstand in en dan wordt er niets meer terugbetaald", zei hij tijdens de behandeling van de zaak eerder deze maand.

Het hof laat weten dit meegewogen te hebben bij de straf. Het hof vindt het handelen van de verdachte echter "uiterst laakbaar" en de opgelegde straf "onontkoombaar".

Het hof betrok bij dat oordeel vooral de hoogte van het fraudebedrag en de lange periode waarin de vrouw het vertrouwen van haar werkgever keer op keer heeft geschonden.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht Hoogvliet Politie justitie rechtbank
Deel dit artikel: