nieuws

Rechter verbiedt evenementen in Rotterdams Zuiderpark

Archieffoto
Archieffoto
In het Zuiderpark in Rotterdam mogen geen 0-evenementen meer worden gehouden zonder toestemming. Dat meldt de Raad van State woensdag, nadat twee omwonenden bezwaar tegen plannen van de gemeente Rotterdam hadden gemaakt.
Het bestemmingsplan maakte het mogelijk om in het park kleinschalige evenementen te organiseren zonder dat daar een vergunning voor nodig zou zijn. Een melding bij de gemeente was voldoende.
De twee bewoners vinden dat deze hun woon- en leefklimaat aantasten. Het was niet duidelijk hoeveel festiviteiten in het park zouden mogen plaatsvinden en tot hoeveel geluidsbelasting dat zou leiden.
De Raad van State gaat mee met de bezwaren van de bewoners en vernietigt het besluit van de gemeente.

Nieuw bestemmingsplan

Op 14 september zou in het park Baroeg Open Air worden gehouden. Dit is geen 0-evenement en lijkt daardoor niet in gevaar te zijn.
Lees meer: IJslandse songfestivalband op Baroeg Open Air
Eind oktober staat ook het Crazy Sexy Cool Halloween festival gepland in het Zuiderpark. Ook voor dit festival geldt dat het geen 0-evenement is en mogelijk gewoon door kan gaan. Dit is afhankelijk van de vergunning die de organisatie heeft geregeld met de gemeente.
Lees meer: Directeur Metropolis over verbod evenementen Zuiderpark: 'Ik ben echt flabbergasted'
De gemeente Rotterdam kan na de uitspraak van de Raad van State de kwestie alleen repareren door een nieuw bestemmingsplan te maken en te laten vaststellen door de gemeenteraad.
Onlangs kwam het Zuiderpark nog in het nieuws door de confetti die achter was gebleven na een recordpoging confetti schieten op Kingsland.
Lees meer: Rekening voor Kingsland na recordpoging met confetti

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl