Feyenoord plaatst zich met ruime overwinning voor groepsfase Europa League

Feyenoord heeft zich donderdag geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Hapoel Beer Sheva werd in Israël met 0-3 verslagen, nadat de eerste wedstrijd ook al in een 3-0 overwinning eindigde voor de Rotterdammers. Orkun Kökcü, Steven Berghuis en Wouter Burger scoorden voor Feyenoord.

Zoals verwacht begon de wedstrijd stormachtig. In een kolkend Yaakov Turner Stadion begonnen de Israëliërs goed aan de wedstrijd. Zij dwongen Kenneth Vermeer tot het uiterste. Hij redde Feyenoord in de beginfase meerdere keren van een achterstand.

Gemiste kansen, rode kaart

Maar niet alleen Beer Sheva kreeg kansen. Feyenoord was via Luciano Narsingh en Steven Berghuis ook gevaarlijk. Goals leverde het uiteindelijk niet op, ondanks dat het bij rust makkelijk 3-3 had kunnen staan.

Beer Sheva kreeg voor rust nog wel een domper te verwerken. Hanan Maman kreeg namens de thuisploeg een rode kaart vanwege een beuk die hij uitdeelde richting Ridgeciano Haps.

Soepele tweede helft

Na rust was Feyenoord met een man meer meteen heel gevaarlijk. Zo gevaarlijk dat het zelfs een doelpunt opleverde. Karsdorp bezorgde de bal bij Orkun Kökcü, die kon binnentikken.

Daarna ging Feyenoord door. Het was de bovenliggende partij en kon de score zo’n vijf minuten later verdubbelen. Steven Berghuis schoot, na een mooie pass, de bal voor de Rotterdammers binnen.

Het derde doelpunt van Feyenoord was uiteindelijk het hoogtepunt van de avond. Wouter Burger nam de bal op de rand van het strafschopgebied stijlvol mee en schoot behendig binnen: 0-3.

Naoufal Bannis kreeg in de slotfase nog twee enorme kansen op zijn eerste Europese doelpunt. Hij kopte een voorzet op de lat én kreeg een strafschop mee. Die mocht hij van Steven Berghuis nemen, maar hij schoot de bal op de doelman.

Loting

De loting van de Europa League vindt vrijdag 30 augustus plaats om 13.00 uur in Monaco. Dan wordt bekend tegen wie Feyenoord het opneemt in de groepsfase van de Europa League.

Opstelling Feyenoord

Vermeer, Karsdorp, Botteghin, Ié, Haps; Tapia, Fer, Kökcü, Berghuis, Narsingh, Larsson

Scoreverloop

46' 0-1 Orkun Kökcü
52' 0-2 Steven Berghuis
61' 0-3 Wouter Burger

Bijzonderheden: 42' rode kaart Hanan Maman

Bekijk hierboven een interview met Luciano Narsingh en een compilatie van de goals van Feyenoord tegen Beer Sheva op Radio Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren