nieuws

Eurovisie Songfestival naar Rotterdam

De kogel is door de kerk: het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam. Dat heeft de NPO zojuist bekendgemaakt. De stad krijgt de voorkeur boven Maastricht.
Rotterdam Ahoy vormt het toneel van het liedjesfestijn. De halve finales zijn op 12 en 14 mei 2020. De finale volgt op 16 mei.
Lees meer: NPO: Ahoy gaf de doorslag voor keuze Songfestivalstad

Duncan Laurence

Nederland heeft de organisatie van het Songfestival in handen vanwege de winst van Duncan Laurence dit jaar. Gemeenten die het liedjesfestijn wilden organiseren, konden zich vanaf eind mei opgeven.
Lees meer: Duncan Laurence wint Songfestival: ‘Dit is voor groots dromen’
In eerste instantie waren naast Rotterdam en Maastricht ook Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Breda, Den Bosch en Leeuwarden in de race. Een aantal steden trok zich de afgelopen maanden zelf al terug. De strijd ging uiteindelijk alleen nog tussen Rotterdam en Maastricht.
Lees meer: Rotterdam levert bidbook Eurovisie Songfestival in
Duncan Laurence, geboren Hellevoeter, sprak eerder zijn voorkeur uit voor Rotterdam als gaststad.
“Mijn voorkeur gaat uit naar de stad waar ik vlakbij vandaan kom en dat is Rotterdam”, zei hij begin juni tegen L1. “Sorry Maastricht”. Ook artiesten als Berget Lewis, Edsilia Rombley, Richard Groenendijk spraken hun voorkeur uit voor Rotterdam.
Lees meer: Duncan Laurence: Ik hoop op een Songfestival in Rotterdam
Rotterdam houdt vrijdagmiddag om 15:00 uur een persconferentie. Daarbij zijn onder anderen wethouder Said Kasmi en Ahoy-directeur Jolanda Jansen aanwezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl