nieuws

Neergeslagen agent loopt hersenschudding op door klap van deelnemer trouwstoet

De agent die gewond raakte tijdens een opstootje bij een trouwstoet in Rotterdam, heeft een zware hersenschudding opgelopen. Dat melden bronnen rondom het onderzoek. De politieman werd in de rug aangevallen, toen hij een van de deelnemers van de trouwstoet probeerde te arresteren.
De trouwstoet viel vrijdag al meerdere keren op door de rijstijl in het centrum van Rotterdam. Het latere slachtoffer gaf een waarschuwing, maar deelde geen bekeuring uit.
Verderop ging het weer fout en besloot de agent in te grijpen. Hij zette de stoet op de Westzeedijk aan de kant. Ook riep hij versterking in.
Een van de deelnemers was niet gediend van de actie van de agent. De politieman voelde zich bedreigd en gebruikte pepperspray om de man rustig te krijgen. Vervolgens werd de agent van achteren aangevallen en ging knock-out. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis en werd in een ambulance behandeld.

Op de grond

Op het moment dat de agent een klap kreeg, was het druk op straat. Veel mensen hebben het dan ook zien gebeuren. "Ik zag dat het verkeer richting de Maastunnel helemaal vast stond en normaal is dat helemaal niet zo", zegt een buurtbewoonster tegen RTV Rijnmond.
"Op een gegeven moment viel de man die agent aan en die ging tegen de grond", vertelt de ooggetuige verder. "En hij bleef echt twintig seconden op de grond liggen."
Na het voorval gingen de luxe auto's van de bruidsstoet er met grote snelheid vandoor. Er werd al snel iemand aangehouden. Later is nog een tweede arrestatie verricht.