Geweld trouwstoet: 'Neergeslagen agent maakt het goed'

De agent die vrijdag werd neergeslagen door een deelnemer van een trouwstoet in Rotterdam, maakt het 'naar omstandigheden goed'. Dat zegt een politiewoordvoerder zondag.

De agent heeft nog wel veel pijn aan zijn nek en hoofd. De politie bedankt het publiek voor de vele steunbetuigingen na het geweld.

Vrijdag rond 16.00 uur kwamen de eerste meldingen over de trouwstoet die voor veel overlast zorgde. De klachten gingen over onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag, maar ook over bruiloftsgasten die op autodaken zaten en het andere verkeer tegenhielden.

Toen agenten de feestgangers op de Maasboulevard wilden aanspreken, gingen ze ervandoor. Op de Westzeedijk werd de stoet alsnog gestopt. Een politieman die een van de gasten wilde aanhouden, werd zo hard geslagen dat hij viel en korte tijd het bewustzijn verloor.

Te hulp schietende agenten achtervolgden de trouwstoet die weer verder was gereden. De auto's werden alsnog stilgezet en zijn drie mannen opgepakt. Een van de auto's bleek als gestolen geregistreerd te staan. Voor het geweld zijn een aantal aanhoudingen verricht. Ook de bruidegom is opgepakt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: