Dertien kogelhulzen op straat in Rozenburg

Vanaf de Tienmorgenseweg in Rozenburg is in de nacht van zondag op maandag geschoten. De politie heeft op het asfalt meerdere kogelhulzen gevonden. Volgens een ooggetuige gaat het om dertien stuks.

Bij de schietpartij is een appartementencomplex op de Langeplaat geraakt. "Bij het gebouw ligt heel veel glas", zegt verslaggever Maikel Coomans van RTV Rijnmond. 

Een bewoner van het complex schrok rond 00:30 uur wakker door de knallen. "Ik wist meteen dat het schoten waren", zegt hij, "want ik heb bij Defensie gewerkt. Ik dacht: dit is geen vuurwerk."

Agenten in kogelwerende vesten hebben onderzoek gedaan in de straat. Of bij de schietpartij gewonden zijn gevallen, is niet bekend.

Volgens een bewoner van het appartementencomplex is de politie 's nachts van deur tot deur gegaan om te checken of mensen in orde waren.

Daarbij bleek dat een kogel rakelings langs het hoofd van een bewoner is gegaan. De man zat in de stoel waar de kogel zich doorheen boorde. In vier ramen van het complex waren inslagen te zien. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: