Onbegrip voor agressie tegen politieagenten

In Rotterdam heerst verontwaardiging over de mishandelde agenten van de afgelopen dagen. Op straat wordt er schande van gesproken. "Het is heel ernstig. Het gaat absurde vormen aannemen", zegt een boze man.

Het geweld tegen de agenten wordt afgekeurd. "Ik vind het onnodig dat, als je op je plaats wordt gezet of de wet wordt gehandhaafd, je zo heftig op reageert', stelt een vrouw. 

"Die jongens staan voor weinig geld de veiligheid op straat te handhaven. Dan krijgen ze zoiets om de oren. Dat is gewoon niet goed", klinkt het aan het Vasteland in Rotterdam. "Mensen moeten hun werk kunnen doen. Het is afschuwelijk."

Een jongeman vindt het geweld tegen politieagenten niet kunnen, maar hij is van mening dat een verhaal twee kanten heeft: "Tegenwoordig zijn politieagenten niet 'eerlijk'."

Begrip voor het politiewerk

Als het aan de politievakbond ACP ligt, dan wordt het geweld tegen agenten zo snel mogelijk zwaarder bestraft.

De meeste mensen op straat delen die mening ook. Al heeft één man een constructief idee: "Je kunt de mensen meer laten zien welke uitdagingen politieagenten elke dag tegenkomen."

En de taakstraf? Niet iedereen is daarover te spreken: "Weg met die rotzooi! Dat hoort er gewoon niet bij, gewoon zwaarder straffen!", is een man stellig.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Politie
Deel dit artikel: