nieuws

Alexandrium voorlopig op zondag open

AlexandriumII.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
AlexandriumII.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De winkels in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam mogen voorlopig elke zondag open blijven. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten.
De gemeente Rotterdam heeft Alexandrium vorig jaar aangewezen als toeristisch gebied. En dus mag het winkelcentrum elke zondag open. Maar twaalf winkeliers zijn daar uit geloofsovertuiging op tegen en stapten naar de rechter. Het staat hen vrij om dicht te blijven, maar volgens hen lopen ze zo omzet mis.
De rechtbank erkent nu dat Alexandrium geen toeristisch gebied is en dat de gemeente dus fout zit. Maar de rechter vindt dat de winkeliers inmiddels zoveel hebben geïnvesteerd om elke zondag open te kunnen, dat het besluit niet meer kan worden teruggedraaid.
De twaalf winkeliers die tegen de openstelling zijn, zijn verbaasd dat de rechter hen gelijk geeft, zonder een streep te halen door de zondagsopenstelling. Ze overwegen om in beroep te gaan.
De ondernemersvereningen en eigenaren van Alexandrium willen in gesprek met de twaalf collega-winkeliers die niet elke zondag open willen. De zogeheten Paprapluvereniging Alexandrium wil kijken of ze tot een oplossing kunnen komen.
Wethouder Schrijer van Rotterdam is blij dat de winkels in winkelcentrum Alexandrium elke zondag open mogen blijven.
Schrijer erkent dat de onderbouwing om Alexandrium aan te wijzen als toeristisch gebied niet goed was, maar hij zegt dat het hem te doen was om de economie en de werkgelegenheid.
Volgens de gezamenlijke ondernemersverenigingen van Alexandrium zijn de bezoekersaantallen de afgelopen weken met 10 tot 15 procent toegenomen. De zondagsopenstelling is volgens hen goed voor meer dan honderd nieuwe banen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl