nieuws

Evenementenverbod relschoppers Hoek van Holland

musicarepublica.cropresize.1.jpg
musicarepublica.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Vijf verdachten hebben celstraffen tot 9 maanden gekregen voor hun aandeel in de strandrellen in Hoek van Holland. Zij hadden geweld gepleegd en de politie belaagd.
Vier van hen kregen naast een celstraf ook een evenementenverbod voor de rest van dit jaar. Daardoor mogen zij een tiental risicovolle evenementen die qua omvang te vergelijken zijn met Sunset Grooves niet bezoeken.
De lijst die is opgesteld door de zogeheten driehoek (burgemeester, korpschef en hoofdofficier) ziet er als volgt uit: het Bevrijdingsfeest, Metropolis, de paardenmarkt in Oud-IJsselmonde, Koninginnedag, de opening van het strandseizoen in Hoek van Holland op 13 mei, Musica Republica, 100% NL in Hoek van Holland, Nightmare in Ahoy, de nieuwe Danceparade in het Zuiderpark en het Nieuwjaarsfeest.
Tijdens die evenementen moeten de veroordeelden zich melden op een politiebureau. De bureaus van Capelle aan den IJssel en Spijkenisse zijn daar speciaal voor aangewezen.
De vijfde verdachte is een 15-jarige jongen uit Spijkenisse. Hij kreeg vier maanden jeugddetentie, plus nog een maand extra van een ander misdrijf.