nieuws

Man vast voor stelen voetbalplaatjes

Voetbalplaatjes.cropresize.tmp.JPG
Voetbalplaatjes.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De politie heeft een 34-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden, die voetbalplaatjes bij Albert Heijn had gestolen. De man had een grote hoeveelheid zakjes bij de kassa weggehaald en wilde dat aan kinderen geven die buiten stonden.
Volgens justitie heeft de man ook een medewerker van de supermarkt een kaakslag gegeven, maar de verdachte ontkent dat. "Kijk maar naar de camerabeelden. Daar staat niets op".
De Capellenaar moest vrijdag bij de supersnelrechter komen, maar die stelde de zaak uit. De rechter bepaalde dat de man eerst door een psychiater moet worden onderzocht. De verdachte krijgt al langere tijd psychische hulp.
Verdachte Anthony W. verklaarde tegenover de rechter dat hij geestelijk achteruit is gegaan, sinds hij gedwongen medicijnen moet innemen. "Als u mij vraagt in een plastic bekertje te pissen en een slokje te nemen, doe ik het ook".
De man is aangehouden in het filiaal van Albert Heijn in de Picassopassage in Capelle aan den IJssel. Toen hij werd weggevoerd heeft hij de wachtende kinderen nog toegesproken. "Sorry jongens, ik wou mijn best doen voor jullie".