nieuws

Aboutaleb roept deelnemers trouwstoet op man die agent sloeg aan te wijzen

Dat de man die vrijdagmiddag een politieagent knock-out sloeg zich nog niet heeft gemeld, is laf. Dat zeggen burgemeester Aboutaleb, de korpschef van de politie en de hoofdofficier van justitie. Die zogenaamde 'driehoek' had dinsdag overleg over geweld tegen de politie.
“Politie en OM doen er alles aan om de man, die de klap heeft uitgedeeld, uit de groep te identificeren, de verdachte te pakken te krijgen en voor de rechter te brengen", zegt Aboutaleb.
Vrijdag hielden agenten een trouwstoet in Rotterdam aan wegens het overtreden van verkeersregels. Dat liep uit de hand. Toen een agent een deelnemers wilde arresteren, kreeg hij van een andere deelnemer een klap, waardoor hij bewusteloos raakte. Lees meer: Familie knock-out geslagen agent doet oproep aan dader en publiek "De overige deelnemers van de stoet worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om aanwijzingen te melden die leiden tot de aanhouding", zegt Aboutaleb. "De politie is voornemens om zoveel mogelijk mensen te horen om tot de aanhouding te komen.”
Eerder zei Aboutaleb al op Radio Rijnmond het voorval schandalig te vinden. Hij wil in gesprek over trouwstoeten met Marokkaanse en Turkse gemeenschappen in Rotterdam. Lees meer: Aboutaleb wil gesprek over trouwstoeten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl