nieuws

Politie onderzoekt kattenmishandeling Papendrecht

ROTTERDAM - De politie in Papendrecht is een onderzoek gestart naar vijf mogelijke gevallen van kattenmishandeling. Vier beestjes zijn daar het afgelopen jaar overleden.
De gehandicapte mevrouw Janny Durinck woont pas twee jaar in de Willem Roelofsstraat in Papendrecht en sindsdien heeft ze problemen met haar katten. Nog voor ze haar woning betrok, kwamen er klachten van een bewoner uit de buurt, omdat die geruchten had gehoord dat ze 40 katten zou hebben. Ze kwam er met 7 katten wonen.
De katten komen maar een uurtje per dag buiten uit en lopen met name in de omliggende straten, zoals de Jacob Marisstraat, de Jozef Israelstraat en de Randwijk.
In november 2008 werd haar kat Truus dusdanig toegetakeld, dat de staart moest worden geamputeerd. Vervolgens werd haar Poekie vergiftigd in maart 2009 en twee weken later in april had Ajax een dusdanig letsel dat mevrouw Durinck deze moest laten inslapen.
In januari dit jaar was het weer raak. Op 8 januari werd Eva levenloos niet ver van de woning aan de Randweg gevonden en een dag later troffen mensen JD aan op de hoek van de Randweg met de Burgemeester Keijzerweg.
Bij de katten Eva en JD is sectie gedaan door een dierenziekenhuis in Utrecht. Bij beide bleek dat ze met een stomp voorwerp waren toegetakeld en veel inwendig letsel hadden. Mevrouw Durinck denkt daarom dat de katten zijn mishandeld.
Een medewerker van de Dierenbescherming Papendrecht durft er nog geen conclusies aan te verbinden, omdat de verwondingen op allerlei manieren kunnen zijn toegebracht.
De politie neemt de zaak hoog op, omdat het te toevallig is dat er van één eigenaar vier katten zijn omgebracht. De politie wil daarom graag in conotact komen met mensen die meer over deze zaak kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Papendrecht via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.