Hoera! Zieke hond Moos is gered

De vlag kan uit voor hond Moos. Dankzij een crowdfundactie is de 3-jarige reu gered van een spuitje. Dierenliefhebbers hebben de benodigde 3100 euro ingezameld, waarmee zijn operatie kan worden betaald. Zijn vaste uitlater Rashad Jarmohamed, die de actie organiseerde, is door het dolle. "Ik ben heel erg blij. Ik ga meteen de beste orthopeed van Nederland bellen."

Rashad is er nog wel een beetje beduusd van. "Ik wil iedereen die heeft gedoneerd heel erg bedanken. Ik heb een subliem gevoel van binnen. Ik voel de liefde, vooral na het lezen van alle berichtjes bij de donaties."

Andere honden helpen

Moos, een kruising tussen een rottweiler en een Duitse herder, balanceerde op het randje van de dood toen bleek dat hij een peperdure operatie aan zijn poot moest ondergaan. Hij heeft de botaandoening LPC. Moos heeft geen permanent thuis, omdat zijn baasje hem af moest staan vanwege financiële problemen.

Hondenuitlater Rashad ving de hond tijdelijk op en zocht maandenlang naar een nieuwe baas. Die kon maar niet worden gevonden, omdat niemand de hoge dierenartskosten kon of wilde betalen. Een spuitje om Moos uit zijn lijden te verlossen leek de enige oplossing. Tot nu dus. 

De teller van de crowdfundactie staat nu al hoger dan het benodigde bedrag. Rashad zegt dat dat gebruikt wordt om andere honden zoals Moos in de toekomst te kunnen helpen. 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: