Maastunnel gaat dicht om vlekken op asfalt weg te werken

Hij is nog maar net opengesteld en moet nu alweer dicht. Het gele asfalt in de gerenoveerde Maastunnelbuizen vertoont lelijke zwarte vlekken. Een reguliere schoonmaakbeurt heeft niet geholpen, daarom wordt er gedeeltelijk opnieuw geasfalteerd.

Aanstaande woensdag, 11 september gaat de oostelijke tunnelbuis vanaf 14:00 uur dicht tot 06:00 uur de volgende ochtend. "Automobilisten die van Zuid naar Noord reizen, moeten dus een andere route kiezen", aldus een woordvoerder.

Regenwater

"De vlekken zijn ontstaan bij het aanbrengen van het zwarte asfalt buiten de tunnel", legt een woordvoerder uit. "Tijdens het asfalteren regende het, daardoor is er regenwater met zwart kleefmateriaal op het asfalt terechtgekomen."

De afsluiting vindt plaats naast vier nachtafsluitingen van maandag tot en met donderdagnacht. "Het kan zo zijn dat er dingen niet helemaal goed werken, of dat er nog kleine zaken moeten worden aangepast."

19 augustus is de tunnel opengegaan na een sluiting van twee jaar. De officiële en feestelijke opening vindt plaats op 5 oktober.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Maastunnel Nieuws
Deel dit artikel: