nieuws

Bijeenkomst na Dordts gezinsdrama: 'Het was heel heftig en druk'

Veel verdriet en ongeloof tijdens de bijeenkomst die de gemeente Dordrecht dinsdagavond organiseerde na de gezinsmoord aan de Heimerstein.
De bijeenkomst begon om 19.30 uur. Het samenzijn in de Ontmoetingskerk was voor iedereen toegankelijk. Enkele honderden mensen waren aanwezig.
"Het was heel heftig en druk en er waren echt heel veel mensen", zei een meisje na afloop. "De moeder en Nicolle zaten bij mij op voetbal. Ik ben met Nicolle op kamp geweest met voetbal en het was hartstikke gezellig. Dit is heel heftig."

De bijeenkomst werd georganiseerd met de betrokken scholen en sportvereniging Wieldrecht waar twee slachtoffers voetbalden. Voorzitter Henk de Kleijn van de club, waar eerder op de avond ook een bijeenkomst was, noemde de situatie triest. Mogelijk komt er een herdenking op de club.
Burgemeester Wouter Kolff sprak de aanwezigen ook toe en sprak na afloop een verslaggever van Rijnmond: "Het grijpt mij ook aan. Ik heb vandaag heel veel gesprekken gehad met politieagenten, en met de moeder van de moeder van het gezin, de oma. Dat zijn allemaal gesprekken die je aangrijpen."

De 35-jarige vader van het gezin, een politie-agent, schoot maandag met zijn dienstwapen zijn twee dochters (8 en 12 jaar) en de 27-jarige moeder van het gezin neer. De agent doodde zichzelf na de fatale schietpartij.
De gemeente heeft een condoleanceregister in het Stadskantoor geopend. Het condoleanceregister was ook te tekenen in de Ontmoetingskerk.Lees meer: Buurtbewoners over gezinsdrama: Dit komt zo hard aanLees meer: Dader familiedrama Dordrecht is agent

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl