Vluchtauto schutters Alexandrium gevonden

De politie heeft de auto gevonden waarmee de daders van de schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam er vandoor gingen. De grijze Audi A6 werd gecarjackt  en werd een paar uur later gevonden aan de Wollefoppenweg in Nesselande.

De schietpartij dinsdag begon rond 09:30 uur in de Duikerstraat in de Rotterdamse wijk Het Lage Land. Korte tijd later werd ook door de inzittenden van twee auto's over en weer geschoten in de Kreeftstraat in Rotterdam, die langs winkelcentrum Alexandrium loopt. Meerdere auto's en winkels werden geraakt door kogels.

De inzittenden van een zwarte Range Rover werden later opgepakt. De 45-jarige vrouw en 37-jarige man uit Rotterdam zitten nog vast.

Na de schoten reden een andere man en vrouw weg in een BMW. Ze stopten een paar straten verderop op de Hoofdweg. Daar lieten ze een wapen zien aan de bestuurster van de Audi, die voor een stoplicht stond te wachten. De vrouw stapte uit en de man en de vrouw gingen er met haar voertuig vandoor.

Na de carjacking opende de politie een klopjacht vanuit de lucht en op de weg. Dinsdagavond kwam een melding dat een donkergrijze Audi A6 aan de Wollefoppenweg geparkeerd stond en dat bleek de geroofde auto, zo bevestigde de politie woensdagmiddag.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: