nieuws

Bekentenissen overval badhotel Rockanje

ROTTERDAM - Justitie heeft 2 1/2 jaar cel geëist tegen vier mannen die het Badhotel in Rockanje hebben overvallen.  De buit bedroeg enkele honderden euro's.
In november van het vorig jaar gingen zij gewapend en met bivakmutsen op naar binnen. Zij bonden de nachtportier vast, deden hem een blinddoek om en namen een geldkist mee en een geldlade uit de kassa.
Zij wilden ook de kluis ontvreemden, maar lieten hem staan toen zij doorhadden dat de politie al was ingeschakeld. De nachtportier had zich namelijk weten los te maken en had 112 gebeld.

Politie lostte schoten

De vier mannen reden in paniek weg in een auto en zijn kort daarna aangehouden. De politie moest daarbij enkele keren schieten, omdat de bestuurder weigerde te stoppen. Eén overvaller is in zijn been geraakt.
Justitie verwijt de mannen dat zij op een politieman zijn ingereden. De verdachten ontkennen dat. Zij hebben wel uitgebreide bekentenissen afgelegd over de gewapende overval.
De verdachten zijn tussen de 22 en 35 jaar en komen uit Rotterdam en Spijkenisse. Advocaat Greg Stolk: "Het gaat hier niet om zware jongens. Het zijn huisvaders met kinderen, een baan, een vrouw en een koophuis. Ze hadden alle vier financiële problemen en daarom zijn zij in deze bizarre situatie verzeild geraakt".
Excuses aan nachtportier
Het viertal betuigde zijn spijt aan de nachtportier. Verdachte Arthur W.:"Die man houdt er voor de rest van zijn leven een trauma aan over. Daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden. Ik ga zeker mijn leven beteren".
Verdachte Tommie D.:"Het is de eerste keer dat ik vastzit en daar wilde ik het graag bij houden". Zijn vriendin was bij de zitting donderdag aanwezig. "Tommie is echt een hele lieve jongen en wij waren allemaal heel verbaasd dat hij hierin terecht was gekomen. Gewoon heel stom. Maar geloof mij: de ergste straf heeft hij al gehad. Dat is dat hij niet bij de geboorte was van zijn kind, een maand na de overval. Hij was er continu mee bezig, want ik was niet zwanger, nee híj was zwanger".
De nachtportier heeft een schadevergoeding van 2000 euro gevraagd. De man is na een tijdje weer aan het werk gegaan in het hotel in Rockanje maar omdat het toch niet ging heeft hij ontslag genomen. De rechter in Rotterdam doet op 4 maart uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl