nieuws

Reizigers dag gratis mee met Hoekse Lijn: 'Geduld is lang beproefd'

De RET biedt reizigers op zaterdag 28 september de gelegenheid om gratis kennis te maken met de Hoekse Lijn. Volgens het Rotterdamse vervoersbedrijf is het geduld van de reiziger door alle vertragingen die de bouw opliep behoorlijk op de proef gesteld.
"Daarom willen we reizigers de gelegenheid bieden om een rit te ervaren", zegt Maurice Unck, algemeen directeur van de RET.
Op 28 september gaan de metropoortjes daarom tussen 12:00 en 20:00 uur open. Belangstellenden kunnen die dag gratis mee op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven. In- en uitstappen kan op alle stations op het traject, behalve op Schiedam Centrum.
De metrolijn wordt daags na de open dag, op maandag 30 september, in gebruik genomen. Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase de definitieve start.
Deze week droeg de gemeente Rotterdam de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn over aan de RET. Die voert nu de laatste testen uit. De open dag gaat alleen door als deze testen slagen.