Bejaarde man heeft oplichters op tijd door

Een 94-jarige Rotterdammer heeft net op tijd door dat hij door een man en een vrouw in de maling is genomen. De verdachten geven zich uit voor medewerkers van Thuiszorg.

Update: naar aanleiding van de uitzending van Bureau Rijnmond zijn verschillende tips binnengekomen. Een 29-jarige man en 28-jarige vrouw zijn aangehouden. 

De zogenaamde Thuiszorgmedewerkers bellen de man op 12 juni op en zeggen dat ze langs willen komen om te praten over extra zorg voor ouderen, die wordt betaald door de gemeente.

Op die manier slagen ze erin binnen te komen in het appartement van de bejaarde aan de Kellogplaats in Ommoord.

Vervolgens wordt hij na het vertrek van het duo gebeld door iemand die zich uitgeeft voor iemand van zijn bank, die vraagt of hij de pincode wil wijzigen van zijn vermiste pas. De man ruikt onraad en beëindigt het gesprek.

Als hij merkt dat zijn pas inderdaad weg is, blokkeert hij zijn rekening. Uit camerabeelden in de hal van het flatgebouw blijkt dat het gaat om drie oplichters. Twee vrouwen en een man.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Via WhatsApp kan ook op 06 -10 00 00 12.
 

Meer over dit onderwerp:
burij15 Opgeloste zaken
Deel dit artikel: