nieuws

Nieuw bod Vrienden van de Kuip op aandelen Stadion Feijenoord

De Kuip
De Kuip
De Stichting Vrienden van de Kuip doet de sportclub Feyenoord een nieuw bod op op het aandelenpakket van Stadion Feijenoord NV. Dat schrijft de stichting in een brief aan de Sportclub Feyenoord. Eind mei deed de stichting ook al een bod op het aandelenpakket.
De Stichting Vrienden van de Kuip en een groep investeerders, die zich verbonden voelt aan de club Feyenoord en Stadion Feijenoord N.V., hebben zich gezamenlijk verenigd. Zij hebben de volgende doelen:
- Het onderzoeken van de beste optie voor de toekomst van alle Feyenoord geledingen;
- Het zeker stellen van de toekomst van de Sportclub Feyenoord;
- De beste toekomstige positie voor de leden van de vereniging, in zowel de Kuip nu dan wel op termijn in een eventueel nieuw stadion.
Sportclub Feyenoord heeft 53 procent van het stadion in handen, een meerderheidsaandeel. De overige 47 procent is in handen van kleinere aandeelhouders.
Door een overname van het aandelenpakket van Sportclub Feyenoord kan een belangrijke stap gezet worden om dit te bereiken. Het uiteindelijke doel van de Stichting Vrienden van de Kuip is dat Stadion en BVO Feyenoord weer worden verenigd. Volgens de stichting is het belangrijk dat de verschillende onderdelen van de club weer één familie worden.

Bieding

De Stichting Vrienden van de Kuip wil het aandelenpakket van Stadion Feijenoord N.V. voor 15 miljoen euro overnemen. Het gaat om een eenmalig bedrag voor 4 miljoen euro en een aanvullend bedrag van 11 miljoen euro, verspreid over veertig jaar: jaarlijks 275.000 euro.
Ook wil de stichting veertig jaar lang gratis zitplaatsrecht voor leden van Sportclub Feyenoord. Het 'zitrecht' moet volgens Vrienden van de Kuip gelden voor de Kuip of 'desnoods in een nieuw stadion'.

Stemming

Aanstaande maandag is er een ledenvergadering van Sportclub Feyenoord, waarin gestemd gaat worden over het aandelenpakket van Sportclub Feyenoord.
Naast Stichting Vrienden van de Kuip is er nog een partij die deze aandelen wil overnemen. Het gaat om de Kromme Zandweg B.V.