Sparta verliest in Den Haag ruim van AZ (5-1)

In de zesde speelronde van de eredivisie heeft Sparta zaterdagavond een flinke nederlaag geleden. AZ was in het Cars Jeans Stadion met 5-1 te sterk voor de Kasteelclub. Het duel werd in Den Haag gespeeld vanwege het ingestorte dak van het AFAS Stadion in Alkmaar.
Sparta kwam in de tweede minuut wel op een gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong. In de defensie van AZ was er sprake van geklungel, waarna Abdou Harroui van een grote afstand in een leeg doel kon scoren.
Na het openingsdoelpunt ging het echter mis voor Sparta. Oussama Idrissi scoorde al in de vierde minuut de gelijkmaker (1-1). Vervolgens waren Calvin Stengs en Myron Boadu samen verantwoordelijk voor twee Alkmaarse goals: Stengs met twee assists, Boadu met twee goals. Op slag van rust maakte Idrissi voor AZ de 4-1.
In de tweede helft gaven AZ en Sparta weinig tekenen van leven. Al hadden Boadu en Idrissi voor AZ mogelijkheden om een hattrick voor AZ te maken. Teun Koopmeiners wist nog wel te scoren. De aanvoerder van AZ benutte vlak voor tijd een strafschop (5-1).

AZ - Sparta 5-1 (4-1)

2' 0-1 Abdou Harroui
4' 1-1 Oussama Idrissi
16' 2-1 Myron Boadu
33' 3-1 Myron Boadu
45' 4-1 Oussama Idrissi
81' 5-1 Teun Koopmeiners (penalty)
Opstelling Sparta: Coremans; Karami, Vriends, Mattheij, Abels; L. Duarte (46' Veldwijk), Harroui, Smeets, Rigo; Dervisoglu (46' Ache), Rayhi (77' D. Duarte)