nieuws

Al 15 keer ongeregeldheden bij trouwstoeten dit jaar

In augustus werd een agent knock-out geslagen door een deelnemer van een trouwstoet
In augustus werd een agent knock-out geslagen door een deelnemer van een trouwstoet © MediaTV
Landelijk gezien zijn er al zeker vijftien keer ongeregeldheden geweest bij trouwstoeten dit jaar. Dat meldt RTL Nieuws, op basis van onderzoek. In Rotterdam moest de politie dit jaar al vijf keer ingrijpen.
De bruiloftsgasten reden asociaal, te hard, toeterden onnodig, staken vuurwerk af of gebruikten hun telefoon tijdens het rijden. Het dieptepunt was het voorval met de Rotterdamse agent, die twee weken geleden werd neergeslagen.
Lees meer: Agent na knock-out: 'Nog meer liefde voor het politievak'
Egbert-Jan van Hasselt van de nationale politie noemt de incidenten 'niet te tolereren'. "Je hebt je te gedragen in het verkeer. Een trouwstoet is prima, maar je moet wel de spelregels naleven. Je moet rekening blijven houden met andere mensen."
In Rotterdam werden tot nu toe boetes uitgedeeld voor onveilig rijgedrag, claxonneren, door rood rijden, uit het raam hangen, gebruik van telefoon, het niet dragen van een gordel en voor een gestolen auto.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb riep eerder al op tot een meldplicht voor trouwstoeten, iets waar korpschef Erik Akerboom positief tegenover zou staan. "De stoeten zijn soms enorm. Een meldplicht kan dan helpen om de juiste voorwaarde te stellen."
Lees meer: Mogelijk meldplicht voor trouwstoeten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl