nieuws

IJsbeer Tania maakt plaats voor 'jeugdvlam' Olinka

ROTTERDAM - IJsbeer Tania gaat weg uit diergaarde Blijdorp. Het ijsbeervrouwtje moet plaats maken voor Olinka uit Wenen. Afgelopen jaar lukte het niet om Tania zwanger te laten worden van ijsbeer Eric.
De nieuwe ijsberin, Olinka, komt uit Wenen en is een oude 'jeugdvlam' van ijsbeer Eric, die in Blijdorp verblijft. Volgens de diergaarde lijkt dit de beste strategie om in de toekomst ijsbeernakomelingen te kunnen voortbrengen. Tania neemt de plaats in van Olinka in Wenen. In Rotterdam is geen plaats voor twee vrouwtjesijsberen.

Diergaarde spreekt van een domper

Diergaarde Blijdorp spreekt van een domper nu Tania weer niet zwanger is. Ook andere dierentuinen hadden afgelopen jaar geen succes bij het fokken van ijsberen. Omdat Tania al aardig op leeftijd is, is het volgens Blijdorp best mogelijk dat ze kinderloos zal blijven. Wel wordt in de dierentuin van München over een jaar nog geprobeerd om Tania zwanger te laten worden van een andere mannetjes ijsbeer.

Nieuw verblijf

Het europese fokprogramma wil juist dit jaar nog verder met fokken van ijsberen in Blijdorp omdat de diergaarde een nieuw verblijf heeft dat aan alle eisen voldoet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl