Boksen in het museum: directeur verliest van kunstenaar

Beeldend kunstenaar Anne Wenzel heeft de bokswedstrijd tegen museumdirecteur Deirdre Carasso gewonnen. De twee vrouwen stonden zaterdagavond tegenover elkaar in de ring in het uitverkochte Stedelijk Museum Schiedam.

De krachtmeting vormde het slot van een serie amateurbokswedstrijden. "Ik ben blij dat de kunst heeft gewonnen", zei Carasso na afloop.

De bokswedstrijd vormde onderdeel van het Boksvereniging De Haan Memorialweekend op 14 en 15 september met boksen, kunst en verhalen.

Medailles

Wenzel vond dat er geen verliezers waren en overhandigde alle deelnemers en de trainers een medaille, een kunstwerk dat ze speciaal voor de gelegenheid had gemaakt. 

Dankzij haar overwinning krijgt Wenzel nu carte blanche op één verdieping in het Stedelijk Museum. De kunstenaar mag aangeven wanneer ze daar klaar voor is.

Acht maanden training

Aan de bokswedstrijd zaterdagavond ging een training van acht maanden vooraf. Carasso trainde al bij Boksschool De Haan toen haar trainer haar uitdaagde mee te doen aan een wedstrijd. 

Er bestaat al langer een relatie tussen kunst en boksen. De Amerikaanse kunstenaars Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat namen het ook al tegen elkaar op.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: