Daklozen delen koffie en broodjes uit op Rotterdam Centraal

Een bed en een schemerlamp staan maandag op het stationsplein voor Rotterdam Centraal symbool voor alle mensen zonder dak boven hun hoofd. Daklozen deelden 's ochtends koffie en broodjes uit aan voorbijgangers.

Naar schatting telt Rotterdam vierduizend daklozen, waarvan er elke nacht meer dan honderd op straat slapen. Het aantal dakloze jongeren steeg tussen 2015 en 2017 met 34 procent. Reden voor de Pauluskerk om de Tweede Rotterdamse Daklozendag te organiseren.

De organisatoren willen een andere aanpak, waarbij iedereen die dakloos is direct opvang en persoonlijke begeleiding krijgt.

Maandagmiddag wordt in de Pauluskerk gesproken over het probleem, met professionals, onderzoekers en daklozen. Dat deel van het programma is uitverkocht.

Wethouder Sven de Langen presenteert een nieuwe aanpak. Ex-dakloze Patrick van der Jagt, bekend van het tv-programma Het Rotterdam Project van Beau van Erven Dorens, laat zijn laatste fotoserie zien. Daarin legde hij plekken vast waar hij acht jaar lang sliep.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: