EO viert kerst met tv-spektakel in Maassluis

De tweede editie van het EO-programma Kerstfeest in de Stad strijkt neer in Maassluis. Vorig jaar werd het programma opgenomen in de Rotterdamse Laurenskerk. Kerstfeest is een kerstvariant op paasspektakel The Passion, met bekende kerstliedjes en een lichtstoet door de stad.

Het programma wordt samen met het Leger des Heils gemaakt. Tijdens de uitzending delen cliënten persoonlijke verhalen. Deelnemers aan de lichtstoet vertellen wat kerst voor hen betekent.

Het evenement wordt op zondag 8 december opgenomen met presentatoren Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart. Op eerste kerstdag wordt het uitgezonden. Net als vorig jaar staat het programma in het teken van eenzaamheid.

“Ik ben er ontzettend trots op dat 'Kerstfeest in de Stad' in Maassluis wordt gevierd", zegt burgemeester Edo de Haan. "Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor?"

Volgens de burgemeester past het thema eenzaamheid goed bij Maassluis, omdat er heel veel vrijwilligers actief zijn die begaan zijn met de stad en haar bewoners.

De Evangelische Omroep zoekt voor het koor nog  jonge zangers uit Maassluis omgeving. Er wordt een auditiedag gehouden waarbij deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: