nieuws

Nog 20.000 knuffels over na knuffelregen in de Kuip

Het regende zondag knuffels in de Kuip. Patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis werden onder luid applaus bedolven onder duizenden knuffels. Na de actie zijn er nog duizenden knuffels over. "Daar is een nieuwe actie voor in het leven geroepen!", vertelt mede-initiatiefnemer Marc Weterings.
De overgebleven knuffels komen weer goed terecht. Zo hebben gehandicaptencentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen en voedselbanken al knuffels ontvangen.
"Mensen kunnen een knuffel adopteren voor 1 euro. Het geld gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis en de knuffels weer naar goede doelen", vertelt Weterings.
De meeste knuffels vinden een nieuw thuis in de regio. Maar zelfs in Griekenland zijn de speelgoedbeesten van harte welkom. "Er gaat een klein gedeelte van de knuffels naar een vluchtelingenkamp in Lesbos. Drieduizend knuffels gaan die kant op."

Samen

De knuffels werden ingezameld door ADO-supporters en luisteraars van Radio Rijnmond.
"De kinderen waren even vergeten dat ze ziek zijn", vertelt de enthousiaste ADO-supporter Weterings.
"Het gebaar is onbeschrijfelijk. Zoveel respect en waardering voor de zieke kinderen. Voetbal is op dat moment bijzaak." Lees meer: Knuffelregen in de Kuip tijdens Feyenoord-ADO

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl