Partij voor de Dieren stelt vragen over fatale stalbrand Streefkerk

De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland heeft de provincie om opheldering gevraagd over de grote stalbrand in Streefkerk. Daarbij kwamen op 22 augustus zo'n 1500 varkens om het leven. De partij wil weten of het bedrijf een vergunning heeft en of daarin afspraken staan over de (brand)veiligheid.

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. De partij wil horen of en hoe vaak de provincie controleert op de naleving van de veiligheidsregels in de provinciale vergunningen. Ook wil de PvdD dat het Rijk strengere regels opstelt, zodat de stallen veiliger worden. 


 
"Elke stalbrand is er één te veel", zegt Carla van Viegen, fractievoorzitter van de PvdD in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. "We willen dat de overheid maatregelen treft om stallen veel veiliger te maken. Minder dieren opeengepakt in een stal en dieren moeten in noodgevallen kunnen vluchten."

Volgens Van Viegen lopen ook mensen gevaar. "Bijvoorbeeld in nabijgelegen woningen en als er asbest vrijkomt. Er moet dus snel iets gebeuren aan de brandveiligheid van veestallen. Daar kan en moet de provincie, maar ook de landelijke overheid en gemeenten, veel meer aan doen."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: