nieuws

Afval-verbrander AVR moet volgens buurtbewoners behouden blijven

ROTTERDAM - Slopen of koesteren? Dat is de vraag rondom het markante gebouw van afval-verbrander AVR aan de Brielselaan in Rotterdam.
De fabriek is namelijk in januari gesloten en de verbranding is verplaatst naar Rozenburg. Daarmee is de toekomst van het gebouw onzeker.
De kathedraal van Zuid, 't broodrooster, ons kasteel. Het AVR gebouw aan de Brielselaan in Rotterdam heeft de laatste jaren een hoop bijnamen gekregen van buurtbewoners. Nu de afvalverbrandingfabriek sinds januari gesloten is, komt de discussie op gang. Slopen of wordt er een nieuwe bestemming gezocht? De bewoners van Oud-Charlois zijn het er over eens. "Absoluut behouden, desnoods ga ik ervoor liggen. Dat is toch idioot, slaat nergens op om het te slopen," zegt een buurtbewoonster.
Een woordvoerder van de AVR laat weten dat het nog onduidelijk is wat er op de lange termijn met het terrein gaat gebeuren. Voorlopig wordt het nog gebruikt voor de opslag van afval. De deelgemeente Charlois is in ieder geval geen voorstander van de sloop van het gebouw.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl