Uitslaande brand Streefkerk blijft beperkt tot schuur

De brand in een schuur met hooi in Streefkerk is onder controle. De brandweer heeft woensdagavond rond 23:30 uur het sein brand meester gegeven.

De brand in het pand aan de Bergstoep brak rond 21:00 uur uit. De brand was uitslaand. Hoewel het sein brand meester is gegeven, gaan de nabluswerkzaamheden volgens de brandweer nog enkele uren duren. Daarbij komt nog veel rook vrij. Mensen die last hebben van de rook wordt geadviseerd uit de rook te blijven en ventilatie te sluiten.

In de buurt van een schuur staat een woning. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar dit pand.

Water

Vanwege de waterwinning werden al gauw extra voertuigen opgeroepen. Een watertransporteenheid werd ingezet om extra bluswater aan te voeren. Het water werd uit rivier De Lek gepompt. Over de dijk lagen meerdere brandweerslangen om het bluswater aan te voeren. Een hoogwerker werd ingezet om het vuur te blussen.

Een graafmachine heeft vervolgens een deel van de schuur en de hooistapels uit elkaar gehaald om de brand verder te kunnen blussen.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: