nieuws

Havendorp Rozenburg kiest voor het eerst deelraad

ROTTERDAM - Dit jaar geen gemeenteraadsverkiezingen voor de inwoners van Rozenburg. Zij kiezen op 3 maart voor het eerst een deelgemeenteraad. Op 18 maart gaat het kleine havendorp op in het grote Rotterdam.
Qua oppervlakte is Rozenburg nu nog de kleinste gemeente van Nederland. Vanwege het gebrek aan 'bestuurskracht' besloot de gemeenteraad in 2008 de zelfstandigheid op te geven.
Gemeentebelangen Rozenburg was destijds tegen de aansluiting bij Rotterdam. De partij drong samen met het CDA tevergeefs aan op een referendum over de kwestie. Fractievoorzitter Pamela Blok ziet de toekomst voor Rozenburg ook nu nog somber in. Volgens haar zullen de lasten voor burgers en ondernemers flink stijgen, voor ondernemers zelfs met meer dan 100 procent.
Haar evenknie Arie Mol, fractievoorzitter van de PvdA, ziet juist mogelijkheden. ‘'Rotterdam heeft meer kennis, geld en personeel. Daar moeten we gebruik van maken.''
Volgens Arie van der Schoor van het Gemeentearchief Rotterdam zijn het klassieke argumenten voor of tegen een herindeling. Hijzelf vindt een herindeling wel logisch. Hij wijst erop dat Rozenburg ‘met een lijntje is afgezet'. "Daardoor ligt het helemaal los tussen de haven en de industriegebieden van Rotterdam. Het is eigenlijk vreemder dat het er niet bij hoort."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl