nieuws

Daders laffe overval nog voortvluchtig

Opgelost Bureau Rijnmond
Opgelost Bureau Rijnmond
De daders van een laffe overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel zijn nog niet aangehouden. Daarom opnieuw aandacht voor deze zaak.
UPDATE:
De politie hield maandag 16 september een 27-jarige man uit Rotterdam aan als verdachte, maar daarmee was de zaak nog niet opgelost. Het onderzoek ging volop door en met succes; maandagochtend 7 oktober was de tweede verdachte aan de beurt; een 21-jarige jongen, ook uit Rotterdam.

Wie herkent de twee daders of heeft informatie over een unieke zegelring die wordt gestolen? Daarop staat het wapen van het Duitse plaatsje Tekelenburg afgebeeld.
Het slachtoffer is altijd op zijn hoede als er bij hem wordt aangebeld. Maar omdat er bouwvakkers in het flatgebouw aan het werk zijn, doet hij toch open. Twee gemaskerde mannen stormen binnen en binden de man vast op een stoel.
Eén van de twee houdt een pistool gericht op zijn hoofd. De ander doorzoekt de woning, maar vindt niets. Wel halen ze de ringen van de vingers van de man. Als ze vertrokken zijn wurmt de man zich los en belt de politie.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Via WhatsApp kan ook op 06 -10 00 00 12.