nieuws

Trouwstoet Rotterdam vijftien keer bekeurd

politie
politie © Rick Huijzer
De politie heeft vrijdag vijftien bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers van een trouwstoet op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam. Het gaat in totaal om een bedrag van bijna 5000 euro.
De boetes zijn uitgedeeld voor onder meer asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Zo gingen deelnemers aan de stoet toeterend stilstaan op de rijbaan. Ook werden er auto's op de stoep geparkeerd en werd er afval op straat gegooid.
Na vertrek op de Kralingse Plaslaan, is de stoet nog gevolgd door agenten. Bij een trajectmeting op het Weena is toen bij één automobilist een pieksnelheid van honderd kilometer per uur gemeten. De bestuurder is ook hier voor beboet.

Trouwstoet melden

Eerder deze week schreef burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de gemeenteraad dat in Rotterdam vanaf 1 januari 2020 verplicht wordt een trouwstoet vooraf te melden. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete.
De maatregelen zijn aangekondigd nadat in augustus op de Westzeedijk in Rotterdam een agent knock out werd geslagen. De agent sprak deelnemers aan een trouwstoet aan op hun gedrag.