Amateurvoetbal: ASWH kan niet stunten

ASWH schoot zaterdag in de tweede divisie net tekort tegen IJsselmeervogels. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht hield lang de 'nul', maar op slag van rust scoorden de Spakenburgers alsnog (1-3).
Uit een corner scoorde Jeffrey Buitenhuis met een hard en laag schot. Na rust nam ASWH het initiatief in handen, wat resulteerde in een prachtige 1-1. Koen Wesdorp schoot van afstand diagonaal raak.
Toch ging het mis voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra. Drie minuten na de gelijkmaker benutte Danny van den Meiracker een penalty. Een kwartier voor tijd verschalkte Roy van 't Hoog zijn eigen doelman voor de 3-1 zege van IJsselmeervogels.
Door de nederlaag zakt ASWH twee plaatsen naar de zestiende plaats op de ranglijst. Het team van coach Rogier Veenstra heeft vier punten. ASWH speelt dinsdagavond voor de KNVB-beker op het eigen sportpark Schildman tegen TEC.
Overige uitslagen:
GVVV - Excelsior Maasluis 1-2
Spakenburg - Jong Sparta 2-2

Derde divisie zaterdag

SteDoCo boekte tegen VVOG de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg uit Hoornaar won terecht met 2-0 van het team uit Harderwijk, maar SteDoCo liet na om meer goals te maken.
Wesley Meeuwsen en Joran Schröder maakten in de laatste vijf minuten van het duel de twee goals. VVOG speelde na 64 minuten met tien man, omdat Rihairo Meulens zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg.
Na deze zege is SteDoCo hekkensluiter af en staat de ploeg van trainer Frans Adelaar nu elfde.
Overige uitslag:
Ajax (amateurs) - Barendrecht 0-1

Hoofdklasse A

Geen enkele regioploeg kon in de hoofdklasse A een zege bijschrijven. Het enige regionale onderonsje tussen Spijkenisse en Sportclub Feyenoord eindigde zoals het duel begon (0-0). SC Feyenoord (twee punten uit vier duels) en Spijkenisse (één punt) blijven na dit gelijkspel echter dertiende en veertiende.
Capelle - ARC 1-2
Smitshoek - Jodan Boys 1-1
Sportlust '46 - Zwaluwen 2-0
FC Rijnvogels - Rijsoord 3-1