Jongeren met vuurwapens en bivakmutsen blijken figuranten rapvideo

De politie in Rotterdam-IJsselmonde is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van jongeren met bivakmutsen en vuurwapens. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost. Achteraf verklaarden de jongeren dat zij bezig waren met het filmen van een muziekclip.

Meerdere getuigen belden de politie over de jongens. Toen agenten aankwamen op het Prinsenplein, vluchtte de groep weg.

Eén van hen gooide tijdens zijn vlucht iets weg in de bosjes. Later bleek dat een kapmes van een halve meter te zijn. Een agent loste een waarschuwingsschot, waarna deze 17-jarige Barendrechter kon worden opgepakt. 

Figuranten

Even verderop, aan de Kruidentuin, controleerde de politie een groepje 15- en 16-jarigen. Zij bleken bivakmutsen, maskers en net zo'n kapmes als de Barendrechter bij zich te hebben. Volgens de jongens waren ze figuranten in een clip, die die avond werd opgenomen voor een rapper.

De tieners zijn door de politie thuisgebracht waar hun ouders werden ingelicht. Er wordt nog gekeken naar een passende straf.

Vuurwapen

Nog diezelfde avond werden in de buurt vier mannen opgepakt met een vuurwapen. Ook deze jongeren zeiden te figureren in een videoclip. De politie onderzoekt dit verhaal. De vier hebben de nacht in de cel doorgebracht.

Speciale regels

De politie waarschuwt dat voor het filmen op de openbare weg met bijzondere attributen speciale regels gelden en een vergunning moet worden aangevraagd. "Het onaangekondigd maken van dit soort opnames kan tot, voor alle partijen, zeer ongunstige situaties leiden." 
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: