Rotterdam Pride begint: dragqueens in de Doelen

Het werd zaterdagavond een vrolijke karaoke-lipsync pre-party van de Rotterdam Pride. De Doelen Studio in De Doelen in Rotterdam was de locatie van een soundmixshow voor iedereen die zich wilde uitleven op zijn favoriete nummer.

De avond werd aan elkaar gepraat voor de Rotterdamse dragqueens  Missjj Jansen en Ma'Ma Queen. Overdag zijn ze Jordy en Dennis, maar 's avonds transformeren ze naar vrouw.  

Ma'Ma Queen verkleedt zich backstage achter een groot scherm verkleedt van de Doelen Studio: "Als ik mijn pruik op heb zeg ik altijd: daar is ze weer. Schoenen wimpers en pruik is de toch de definitie van een dragqueen."

Komende week viert Rotterdam Pride 2019 met een gevarieerd programma dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht sekse, seksuele geaardheid, genderidentiteit, achtergrond of leeftijd.

Als ambassadeur van de Rotterdam Pride is de komende week meer dan optredens alleen, vertelt Ma'Ma Queen. "Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen tijdens die pride gerepresenteerd worden. Ik denk dat tijdens een pride er jongens zijn die hun vrouwlijke kanten niet te veel durven te laten zien. Dan kan het helpen als meer mensen zoals wij zichzelf zichtbaar opstellen."

Van negatieve reacties op het verschijnen als dragqueen heeft de hoogblonde Missjj geen last: "Ik ga gewoon de tram in met mijn string. En ik krijg veel complimenten. Rotte appels heb je altijd tussen zitten. Maar als je hem omdraait is het appeltje weer mooi."

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: