Strafeis kofferbakmoord week uitgesteld

De strafeis in de zaak over de Oostvoornse kofferbakmoord wordt zeker een week uitgesteld. De rechter wil eerst een nader rapport over het DNA-spoor in deze zaak.

Het gaat om een spoor aan de binnenkant van een stropdas waarmee het slachtoffer Caroline van Toledo was vastgebonden in de kofferbak van haar auto. Het DNA-materiaal is beschadigd doordat de auto in brand was gestoken. Daardoor is de bewijswaarde beperkt.

Vorige week kwamen meerdere deskundigen aan het woord, die het DNA-spoor hebben bestudeerd. Op verzoek van de advocaten van verdachte Leon van M.  werd maandag professor De Knijff gehoord uit Leiden.

De deskundigen zijn het in grote lijnen met elkaar eens: het gevonden DNA-spoor vertoont overeenkomsten met het DNA van Leon van M.  Verschil van mening bestaat er over de gebruikte onderzoeksmethoden.

De rechter wil dat De Knijff nieuwe berekeningen maakt van het DNA-spoor. Hij heeft daar twee tot drie dagen voor nodig. De strafeis valt daarom waarschijnlijk maandag pas. 


Het is niet de eerste keer dat de rechtszaak vertraging oploopt. In maart van dit jaar kwam er onverwacht een nieuwe getuige bij, waardoor het proces werd uitgesteld.

Kofferbak

Leon van M. wordt verdacht van de moord op Caroline van Toledo uit Oostvoorne in 2005. Van Toledo lag in de kofferbak van haar eigen auto. De wagen werd uitgebrand teruggevonden in het nabijgelegen recreatiegebied Kruininger Gors. 

Ook haar huis was in brand gestoken. De 42-jarige Briellenaar ontkent iets te maken te hebben met de moord en zegt Van Toledo niet te kennen. 

Onverdraaglijk

De moeder van Caroline sprak zich vorige week voor het eerst uit over de zaak. "Heb je ooit aan ons gedacht, hoe wij ons voelen?", zei ze tegen de verdachte. "Blijkbaar nooit, want je presteerde het om te gaan toeteren als je me passeerde en om vrolijk je hand op te steken. Waar haal je het lef vandaan?"

"We hebben nog een lieve dochter, fijne schoonzoon en twee lieve kleinkinderen, dat is een belangrijke reden om door te gaan. Maar het verscheurende besef dat Caroline nooit meer terugkomt, is voor ons onverdraaglijk."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: