nieuws

Achtervolging diabetes-patiënt in Rotterdam eindigt in ongeluk

© Niels Wiggers
Een goedbedoelde achtervolging in Rotterdam is maandag aan het einde van de middag geëindigd in een ongeluk. Op de Westzeedijk botste een wagen die achtervolgd werd op een andere auto. De veroorzaker van het ongeluk bleek een diabetes-patiënt, die achter het stuur onwel was geworden.
"Op de Westzeedijk reed hij door rood en klapte op een wagen die vanaf de Pieter de Hoochweg kwam", zegt een ooggetuige. "Voordat hij op de andere auto, reed hij nog bijna een mevrouw aan. Zij stond te trillen op haar benen."
In de wagen van de achtervolgde man waren door de klap alle airbags ontploft, zegt hij. "De politie heeft hem uit zijn wagen gehaald."
Volgens een woordvoerder van de politie had een oplettende burger melding gemaakt van een chauffeur die vreemde manoeuvres maakte op de weg. De melder was daarna zelf achter de auto aangereden. Wat leek op een achtervolging bleek een rit uit veiligheidsoverwegingen, bedoeld om de politie naar de juiste plaats te loodsen. Op de kruising van de Westzeedijk met de Pieter de Hoochweg ging het niettemin mis.
De diabetes-patiënt is na de botsing voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen bleken mee te vallen. Zodra de man voldoende hersteld is, zal zijn rijvaardigheid opnieuw worden getoetst, laat de politiewoordvoerder weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl