nieuws

'Vertrouwensbreuk' halveert lokale fractie Hoeksche Waard

De drie afgesplitste fractieleden
De drie afgesplitste fractieleden
Drie leden van de fractie Lokalen Hoeksche Waard (LHW) hebben plotseling de partij verlaten voor een nieuwe politieke partij: BurgerBelangen. LHW zit op dit moment in een coalitie met ChristenUnie, CDA en SGP. Met dit vertrek blijven er nog maar vier raadsleden in de partij over.
Fractieleden Marga van Hulst-Sundermeijer, Paulien Rijsdijk-Mudde en Mireille Louwerens-Huys zeggen dat ze binnen HLW niet langer hun rol als volksvertegenwoordigers goed kunnen uitvoeren. Er is volgens hen een vertrouwensbreuk ontstaan. Van Hulst zegt dat het niets persoonlijks is en wil verder niet ingaan op de ontstane situatie. "Ik wil niet met modder gooien", zegt ze in een reactie.

Niet één incident

Er gaat volgens Van Hulst niet om één incident, maar om een combinatie van gebeurtenissen, waardoor zij en haar twee collega's niet verder willen binnen de oude fractie.
Onder de naam BurgerBelangen gaan de drie vrouwen verder in raad van de Hoeksche Waard. Het verlies van drie raadsleden LHW zorgt er niet voor dat de coalitie de meerderheid in de raad verliest.
De nieuwe partij is ook van plan om mee te gaan doen aan de verkiezingen in 2022.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl