nieuws

Nieuwe Rotterdamse glossy vertelt de verhalen achter eten

Het eerste nummer van SMAAKmag
Het eerste nummer van SMAAKmag
In de Foodhallen in Rotterdam is maandagavond een nieuwe glossy gepresenteerd. SMAAKmag is er voor iedereen die houdt van alles wat met Rotterdams eten en drinken te maken heeft.
De glossy is een initiatief van designer Arjen van Riel en uitgever Edwin Veekens. "Rotterdam staat natuurlijk bekend om de architectuur en de haven, maar het staat internationaal ook steeds meer op de kaart vanwege het eten. Iedereen houdt van eten en drinken en er zitten zo veel mooie verhalen achter. Die willen we met de mensen delen", zegt Veekens.
In SMAAKmag staan interviews met bekende chefs, thuiskoks en voedselproducenten, maar er worden ook recepten en restauranttips gedeeld uit de regio Rijnmond.

Stoofpeertjes

In het eerste nummer deelt cabaretier Richard Groenendijk bijvoorbeeld zijn favoriete eetcafé. "Maar het is veel meer dan alleen: 'Ken je dit restaurant al?'. We willen de menselijke kant achter eten belichten. Wat is de filosofie van de makers? Waar komen bijvoorbeeld stoofpeertjes vandaan?"
SMAAKmag verschijnt elk kwartaal. Het eerste nummer ligt vanaf dinsdag in de winkels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl