Weer overval op bejaarden in Krimpen

Opnieuw een overval op bejaarden in Krimpen aan den IJssel. Vorige week was een 98-jarige man in zijn woning aan de Vijverlaan het slachtoffer. Dit keer een bejaard echtpaar in de Vinkenstraat.

Op 26 februari omstreeks 21.25 uur wordt er op het raam geklopt. Een man zegt een brief voor de bewoners te hebben. De bewoner doet open en dat had hij beter niet kunnen doen.

Direct wordt het slachtoffer tegen zijn keel geslagen en tijdens een worsteling krijgt de bejaarde man opnieuw een aantal klappen tegen zijn hoofd. Ook drukt de dader zijn mond dicht om gillen te voorkomen.

Ondertussen zegt de overvaller wat tegen een andere man, die naar de kelder loopt. Daar staat een kluis met slechts een taxatierapport van de sieraden van de vrouw. Dat nemen de overvallers mee.

De overval heeft een enorme impact op het echtpaar, temeer omdat de vrouw door een beroerte hulpbehoevend is. De politie adviseert daarom de voordeur bij twijfel niet te openen. En beslist niet ’s avonds.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Via WhatsApp kan ook op 06 -10 00 00 12.

Meer over dit onderwerp:
burij15
Deel dit artikel: